Presentació

marca_evfs_v2

Encetem la cinquena edició d’un festival literari atípic. En primer lloc pel seu mateix nom. A diferència de la resta de festivals d’aquest gènere, s’ha substituït la denominació Novel·la Negra per Novel·la Criminal. Considerem que aquest segon concepte aplega millor les dues grans variants del gènere.:

Una altra originalitat del Festival EL VI FA SANG resulta del fet de maridar literatura de gènere amb bon vi. De fet, la combinació de llibres amb vi no és cap novetat. Les biblioteques públiques de Catalunya ja fa temps que ho fan amb el programa Biblioteques amb DO. També a Europa, especialment a França, hi ha d’altres festivals d’aquestes característiques.

El festival, en aquesta edició, segueix mantenint el fet d’introduir una temàtica general, de manera que tots els actes estaran dedicats majoritàriament a un tema, cada any diferent, dins del nostre gènere. El de 2019 és Novel·la criminal i baixos fons.

Les botigues de l’Espluga col·laboren un any més amb el festival dedicant aparadors als llibres que es presenten.

El premi Internacional El Vi Fa Sang, que en les edicions anteriors han rebut l’italià Andrea Camilleri, l’andorrà Albert Salvadó, l’irlandès John Banville (Benjamin Black), i també l’italià Massimo Carlotto, enguany serà un premi in memoriam a l’autor francès, Jean Claude Izzo.

El premi Nacional El Vi Fa Sang a la trajectòria, que en edicions passades s’ha atorgat a Isabel-Clara Simó per les seves novel·les criminals, a Andreu Martin i Jaume Ribera per la sèrie Flanagan, a Maria Antònia Oliver per la seva obra literària, i al mallorquí Antoni Serra, creador del detectiu Celso Mosqueiro, enguany serà per a l’escriptor valencià Ferran Torrent, un dels escriptors més prolífics del gènere negre.

I, finalment, volem lliurarun premi Honorífic a Jordi Canal i Artigas, fins la seva recent jubilació director de la biblioteca La Bòbila de l’Hospitalet de Llobregat, primer centre especialitzat del país en novel·la criminal.

Margarida Aritzeta i Salvador Balcells, comissaris

 

Los comentarios están cerrados.

WordPress.com.

Subir ↑

Crea tu sitio web con WordPress.com
Empieza ahora